Blog

 1. Ontwerp zonder titel (7).png
  1 Pieter Krol.jpg 4 Dagmar Doorn.jpg
  Door Pieter Krol, Dagmar Doorn op 1 december 2022 om 12:00

  Een extra beweegtuin voor ouderen in Leiden

  Voor iedereen is het belangrijk om gezond te blijven en te bewegen, voor jong en oud. Voor ouderen is het vaak lastiger om te sporten en gebruik te maken van de sportfaciliteiten die Leiden te bieden heeft.

  Lees verder
 2. journalistiek.png
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 22 november 2022 om 19:00

  Extra impuls voor de Lokale Omroep

  Bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad heeft de ChristenUnie met succes een voorstel gedaan om de Lokale Omroep – op dit moment is dat Sleutelstad – in 2023 en 2024 te voorzien van een extra financiële impuls.

  Lees verder
 3. Doneren.png
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 22 november 2022 om 19:00

  Oproep: Geef weg wat je kan missen!

  Bij de behandeling van de begroting is in de gemeenteraad uitgebreid stilgestaan bij de grote geldzorgen die veel Leidenaren op dit moment ervaren. Het is ingrijpend dat veel mensen grote moeite hebben om hun energierekening, boodschappen en benzine te kunnen betalen. Tegelijkertijd zien we dat er ook veel Leidenaren zijn die zonder problemen door deze tijd komen.

  Lees verder
 4. financien.png
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 22 november 2022 om 19:00

  Goed grip op de gemeentefinanciën

  Tijdens de behandeling van de Begroting voor 2023 was er – net als in de afgelopen jaren – sprake van een stevig debat over de gemeentefinanciën. De ChristenUnie ziet dat het College kiest voor een aantal terechte en grootse investeringen, onder andere om de stad groener, duurzamer en daarmee leefbaarder te maken.

  Lees verder
 5. Voedselbank.png
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 22 november 2022 om 18:50

  Extra financiële bijdrage voor de Voedselbank en Stichting Urgente Noden

  De ChristenUnie heeft bij de behandeling van de Begroting in de gemeenteraad met succes een voorstel ingediend waardoor de Voedselbank en Stichting Urgente noden ieder 12.500 euro extra ontvangen in 2023.

  Lees verder
 6. WhatsApp Image 2022-11-10 at 8.41.06 PM.jpeg
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 16 november 2022 om 19:00

  ChristenUnie reikt Duidelijk-Verhaal-Bokaal 2022 uit aan Antje Jordan (D66)

  Bij de behandeling van de begroting op 10 november heeft Pieter Krol zoals gebruikelijk de jaarlijkse Duidelijk-Verhaal-Bokaal uitgereikt aan een college of raadslid dat in heldere bewoording politiek bedrijft.

  Lees verder
 7. gokken.png
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 10 november 2022 om 20:00

  CU Leiden tegen openbare gokreclames

  Mede door de inwerkingtreding van de nieuwe kansspelwet van vorig jaar zien klinieken steeds meer gokverslaafden. Op sommige plekken zijn er zelfs stijgingen van 50 procent. Deze nieuwe patiënten zijn vaak kwetsbare jongeren met nog grotere schulden dan voorheen.

  Lees verder
 8. WK.png
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 10 november 2022 om 20:00

  CU Leiden: Dit WK is geen feest

  Afgelopen week bleek dat het Pesthuis in Leiden tijdens het WK Voetbal gebruikt wordt als feestlocatie voor Oranje-fans. Alle wedstrijden van het Nederlands elftal worden er op groot scherm uitgezonden. Daarnaast komt er een ’feestelijk programma’. Barry Badpak is de eerste artiest op 21 november als Nederland de openingswedstrijd tegen Senegal speelt. Ook zijn er activiteiten zoals pubquizzen en foutemuziekbingo's.

  Lees verder
 9. Banner park.png
  5 Matthijs Vet (aangepast).jpg 2 Albert Brink.jpg
  Door Matthijs Vet, Albert Brink op 5 oktober 2022 om 09:00

  CU Leiden tegen plannen vakantiepark Vlietland

  Ten zuiden van Leiden bevindt zich het recreatie- en natuurgebied Vlietland. Deze zomer werd bekend dat de gemeente Leidschendam-Voorburg meer dan 200 vakantiewoningen wil realiseren in dit gebied. Dit gaat ten koste van de biodiversiteit in het gebied en de recreatiemogelijkheden voor inwoners uit de hele regio.

  Lees verder
 10. Vluchtelingen
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 26 augustus 2022 om 16:10

  ChristenUnie stelt vragen omtrent opvangplekken asielzoekers

  De afgelopen weken zijn we erg geschrokken van de verschrikkelijke en inhumane situatie die in Ter Apel is ontstaan. Deze situatie is de afgelopen dagen alleen maar verder verslechterd. 

  Lees verder