Berichten geschreven door Pieter Krol

 1. Leiden
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 13 juli 2024

  Geloof in de Samenleving - Algemene Beschouwingen 2024

  Voorzitter, volgens het World Happiness Report staat Nederland dit jaar op plek 6 in het lijstje gelukkigste landen ter wereld. En als je dan ook nog bedenkt – en dat hoeven we gelukkig niet te bewijzen – dat Leiden de mooiste stad van Nederland is, dan mogen we ons in de handjes knijpen dat we in Leiden leven.

  Lees verder
 2. Kerkdeuren.jpg
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 13 juli 2024

  Maximaal gebruik subsidies om historische kerken in stand te houden

  Bij de Algemene Beschouwingen heeft de Gemeenteraad een voorstel van de ChristenUnie aangenomen om beheerders van bijzondere rijksmonumenten, zoals de Pieterskerk, de Marekerk en de Hooglandse Kerk maximaal te helpen en indien nodig financieel te ondersteunen als zij aanvragen voor subsidies doen om hun iconische gebouwen in stand te houden.

  Lees verder
 3. Portemonnee
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 12 juli 2024

  De Leidse financiƫn vragen om behoedzaamheid

  De Algemene Beschouwingen in de Leidse gemeenteraad zijn achter de rug. In die Algemene Beschouwingen is de zogenoemde Kaderbrief het belangrijkste document wat door de Gemeenteraad wordt besproken. In de Kaderbrief kijkt het stadsbestuur vooruit op de komende jaren, en presenteert het nieuwe investeringen.

  Lees verder
 4. Antisemitisme.jpeg
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 5 april 2024

  Nooit meer is nu: ChristenUnie stelt actualiteitsvragen over antisemitisme in Leiden

  Afgelopen week plaatste het Leidse, en door de gemeente gesubsidieerde, theater de Generator een statement op zijn website over de oorlog in Gaza. In het statement wordt onder andere gesproken over de Nederlandse overheid die de oorlog in Gaza, aangeduid in het statement als genocide, zou steunen en Joden instrumentaliseert om de aandacht af te leiden van de oorlog.nDe ChristenUnie heeft met steun van het CDA, de VVD en Partij Sleutelstad een debat over dit statement aangevraagd.  

  Lees verder
 5. Kleingeld.jpg
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 2 februari 2024

  Rust in het huishoudboekje voor Leidenaren in armoede

  Afgelopen donderdag besprak de Gemeenteraad nieuw beleid om armoede in Leiden te voorkomen en te bestrijden. Het is heel belangrijk dat de lokale overheid, samen met de landelijke overheid, randvoorwaarden schept om het voor te zorgen dat zoveel mogelijk Leidenaren rust in hun huishoudboekje ervaren.

  Lees verder
 6. Antisemitisme.jpeg
  1 Pieter Krol.jpg 4 Dagmar Doorn.jpg
  Door Pieter Krol, Dagmar Doorn op 17 januari 2024

  Geen ruimte voor antisemitisme in Leiden

  In de vergadering van 16 januari 2024 behandelde de gemeenteraad de herijking van Leiden Inclusief. Leiden Inclusief is een programma dat is opgezet om de stad Leiden zo inclusief mogelijk te maken zodat iedereen zich thuis en welkom voelt in Leiden.

  Lees verder
 7. Klaslokaal
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 21 december 2023

  ChristenUnie heeft grote zorgen over onderhoud van scholen in Leiden

  De ChristenUnie heeft samen met de VVD en Partij Sleutelstad een spoeddebat aangevraagd. De partijen willen met het College van Burgemeester en Wethouders in debat over de grote tekorten die zich de komende jaren voordoen voor nieuwe scholen of renovaties van scholen. Het is niet voor het eerst dat de ChristenUnie hier zijn zorgen over heeft geuit, ook in 2020 hebben we hierover al eens een spoeddebat aangevraagd.

  Lees verder
 8. WhatsApp Image 2023-11-14 at 14.02.12.jpeg
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 15 november 2023

  ChristenUnie reikt Duidelijk Verhaal Bokaal 2023 uit aan Martijn Otten (PvdA)

  Bij de behandeling van de begroting heeft de fractievoorzitter van de ChristenUnie, Pieter Krol, traditiegetrouw de jaarlijkse Duidelijk Verhaal Bokaal uitgereikt. Dat is een prijs voor een Raadslid of Lid van het College van Burgemeester en Wethouders dat hun boodschap door een goede vorm kracht weten bij te zetten.

  Lees verder
 9. Kaartje Nederland
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 14 november 2023

  Samen Recht Doen: grip op arbeidsmigratie in een internationale stad als Leiden

  Bij de behandeling van de Begroting heeft de ChristenUnie aandacht gevraagd voor de positie van migranten op de arbeidsmarkt in Leiden. Het is namelijk opvallend dat we daar als stad namelijk vrijwel niets over weten, terwijl dit in een internationaal georiënteerde stad als Leiden natuurlijk zeer relevant is. Of het nou het LUMC, de universiteit, de bouw of de horeca is, overal maken we als stad veelal dankbaar gebruik van het werk van mensen met een niet-Nederlandse achtergrond.

  Lees verder
 10. Kleingeld.jpg
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 14 november 2023

  Samen Recht Doen: meer rust in het huishoudboekje van mensen in de bijstand

  Mensen met een bijstandsuitkering mogen in Leiden elk jaar tot 1200 euro aan giften ontvangen, zonder dat dat invloed heeft op de hoogte van hun uitkering.

  Lees verder