Berichten geschreven door Pieter Krol

 1. Antisemitisme.jpeg
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 5 april 2024

  Nooit meer is nu: ChristenUnie stelt actualiteitsvragen over antisemitisme in Leiden

  Afgelopen week plaatste het Leidse, en door de gemeente gesubsidieerde, theater de Generator een statement op zijn website over de oorlog in Gaza. In het statement wordt onder andere gesproken over de Nederlandse overheid die de oorlog in Gaza, aangeduid in het statement als genocide, zou steunen en Joden instrumentaliseert om de aandacht af te leiden van de oorlog.nDe ChristenUnie heeft met steun van het CDA, de VVD en Partij Sleutelstad een debat over dit statement aangevraagd.  

  Lees verder
 2. Kleingeld.jpg
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 2 februari 2024

  Rust in het huishoudboekje voor Leidenaren in armoede

  Afgelopen donderdag besprak de Gemeenteraad nieuw beleid om armoede in Leiden te voorkomen en te bestrijden. Het is heel belangrijk dat de lokale overheid, samen met de landelijke overheid, randvoorwaarden schept om het voor te zorgen dat zoveel mogelijk Leidenaren rust in hun huishoudboekje ervaren.

  Lees verder
 3. Antisemitisme.jpeg
  1 Pieter Krol.jpg 4 Dagmar Doorn.jpg
  Door Pieter Krol, Dagmar Doorn op 17 januari 2024

  Geen ruimte voor antisemitisme in Leiden

  In de vergadering van 16 januari 2024 behandelde de gemeenteraad de herijking van Leiden Inclusief. Leiden Inclusief is een programma dat is opgezet om de stad Leiden zo inclusief mogelijk te maken zodat iedereen zich thuis en welkom voelt in Leiden.

  Lees verder
 4. Klaslokaal
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 21 december 2023

  ChristenUnie heeft grote zorgen over onderhoud van scholen in Leiden

  De ChristenUnie heeft samen met de VVD en Partij Sleutelstad een spoeddebat aangevraagd. De partijen willen met het College van Burgemeester en Wethouders in debat over de grote tekorten die zich de komende jaren voordoen voor nieuwe scholen of renovaties van scholen. Het is niet voor het eerst dat de ChristenUnie hier zijn zorgen over heeft geuit, ook in 2020 hebben we hierover al eens een spoeddebat aangevraagd.

  Lees verder
 5. WhatsApp Image 2023-11-14 at 14.02.12.jpeg
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 15 november 2023

  ChristenUnie reikt Duidelijk Verhaal Bokaal 2023 uit aan Martijn Otten (PvdA)

  Bij de behandeling van de begroting heeft de fractievoorzitter van de ChristenUnie, Pieter Krol, traditiegetrouw de jaarlijkse Duidelijk Verhaal Bokaal uitgereikt. Dat is een prijs voor een Raadslid of Lid van het College van Burgemeester en Wethouders dat hun boodschap door een goede vorm kracht weten bij te zetten.

  Lees verder
 6. Kaartje Nederland
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 14 november 2023

  Samen Recht Doen: grip op arbeidsmigratie in een internationale stad als Leiden

  Bij de behandeling van de Begroting heeft de ChristenUnie aandacht gevraagd voor de positie van migranten op de arbeidsmarkt in Leiden. Het is namelijk opvallend dat we daar als stad namelijk vrijwel niets over weten, terwijl dit in een internationaal georiënteerde stad als Leiden natuurlijk zeer relevant is. Of het nou het LUMC, de universiteit, de bouw of de horeca is, overal maken we als stad veelal dankbaar gebruik van het werk van mensen met een niet-Nederlandse achtergrond.

  Lees verder
 7. Kleingeld.jpg
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 14 november 2023

  Samen Recht Doen: meer rust in het huishoudboekje van mensen in de bijstand

  Mensen met een bijstandsuitkering mogen in Leiden elk jaar tot 1200 euro aan giften ontvangen, zonder dat dat invloed heeft op de hoogte van hun uitkering.

  Lees verder
 8. Portemonnee
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 13 november 2023

  Samen Recht Doen: Gelijk loon voor gelijk werk, ook in Leiden

  In de gemeenteraad heeft de ChristenUnie met succes een voorstel gedaan om werk te maken van ongewenste loonkloven tussen mannen en vrouwen en ook tussen mensen met een Nederlandse en mensen met een niet-Nederlandse achtergrond.

  Lees verder
 9. Contract tekenen
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 15 juli 2023

  Een diverse en inclusieve arbeidsmarkt in beeld

  Het gaat goed met de economie in Leiden. Daar mogen we als stad dankbaar voor en trots op zijn. Maar juist als we trots zijn, moeten we onszelf altijd kritisch blijven bevragen of iedere Leidenaar in die trots deelt of die trots ook ervaart.

  Lees verder
 10. Vrijwilliger
  1 Pieter Krol.jpg
  Door Pieter Krol op 15 juli 2023

  Meer vrijwilligers en meer ruimte voor vrijwilligersorganisaties

  Bij de algemene beschouwingen heeft de ChristenUnie met succes twee voorstellen ingediend die het vrijwilligerswerk in Leiden ten goede komen.

  Lees verder