ChristenUnie lanceert actie voor beter bouwen: wie is er de baas in Leiden?

krol blog
CU Leiden Blauw
Door ChristenUnie Leiden op 14 februari 2018 om 14:20

ChristenUnie lanceert actie voor beter bouwen: wie is er de baas in Leiden?

De ChristenUnie lanceert vandaag de actie ‘Baas van Leiden’. Met de actie, die bestaat uit de lancering van de website www.baasvanleiden.nl en een wijkgerichte campagne, luidt de ChristenUnie de noodklok over nieuwe bouwprojecten in Leiden. Lijsttrekker Pieter Krol: “Overal in de stad zien we dat projectontwikkelaars te veel hun gang kunnen gaan. Er moeten woningen bij, maar wel met oog voor het algemeen belang, met oog voor de schaal van de buurt, voor groen en leefbaarheid. Dat gebeurt nu veel te weinig." De ChristenUnie wil het signaal geven: projectontwikkelaars zijn niet de baas! Mensen zijn zelf de baas van hun buurt. Door onze actie kunnen ze dat laten zien.”

De ChristenUnie wil met de actie het signaal geven: projectontwikkelaars zijn niet de baas! Mensen zijn zelf de baas van hun buurt. Door de actie kunnen ze dat ook laten zien. Krol: “De gemeente moet ook veel beter het publieke belang beschermen. Zomaar een hoge flat in je wijk of een appartementencomplex op je schoolplein? Dat kunnen we niet toestaan. We hebben projectontwikkelaars nodig in Leiden en we willen graag met hen samenwerken, maar de gemeente moet veel beter zorgen dat nieuwbouw ook passend is.” Daar moeten volgens de ChristenUnie dan ook duidelijke regels voor komen. Bouwen in Leiden betekent: 

  • Oog voor passende, goede en mooie architectuur. Niet te massaal, en niet groter dan past bij historische en compacte stad;
  • Oog voor verkeer en parkeren in de buurt;
  • Duurzaam bouwen, groen bouwen;
  • We vragen van ontwikkelaars ook wat te doen voor de openbare ruimte: meer groen, en een mooie en leefbare buurt.

Krol: “Dit past bij de ChristenUnie, en het past bij Leiden. We werken samen. Mét projectontwikkelaars, maar net zo goed met buurtbewoners. Het is hun stad, het is hun leefomgeving. We geven de sleutel niet uit handen: wij als gemeenteraad moeten het publieke belang beschermen.”

Voor de actie heeft de ChristenUnie ook een duurzame tas ontworpen met de tekst "Baas van Leiden" (zie foto). Daarmee kunnen Leidenaren laten zien dat zij de baas zijn van Leiden, dat ze zich verantwoordelijk voelen voor hun buurt en mee willen denken met wat er in hun wijk gebeurt. De tas is gratis te krijgen op www.baasvanleiden.nl.

Deel dit bericht