Kandidatenlijst ChristenUnie Leiden weerspiegelt samenstelling van de stad

CULeiden(def)(groot)-31.jpg
CU Leiden Blauw
Door ChristenUnie Leiden op 10 februari 2022 om 16:19

Kandidatenlijst ChristenUnie Leiden weerspiegelt samenstelling van de stad

De kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 is definitief vastgesteld. De ChristenUnie, die in Leiden als lijst 9 meedoet, doet mee met 27 kandidaten. Lijsttrekker is Pieter Krol, die de afgelopen periode al fractieleider was en onlangs nog met een lovend jury-rapport werd uitgeroepen tot raadslid van het jaar 2021.

‘We zijn erg blij met de grote variëteit aan achtergrond, leeftijd, kennis en ervaring die we met deze lijst hebben samengebracht’ zegt Rien Timmer, voorzitter van het bestuur van ChristenUnie Leiden e.o. ‘Leiden is een relatief jonge stad met heel veel studenten en pas afgestudeerden. Veel van hen zetten zich bij de ChristenUnie actief in voor het welzijn van de hele stad’, constateert Timmer. ‘Met deze lijst hebben we veel van die jonge mensen met verfrissende ideeën weten te koppelen aan stadsgenoten met hogere leeftijden én veel ervaring.’ Hij wijst erop dat alle kandidaten op de lijst de volle vier jaar met raad en daad voor de fractie beschikbaar zijn. ‘Deze 27 kandidaten vormen echt een mooie afspiegeling van alle bewoners van heel Leiden.’ De eerste tien kandidaten staan klaar om als raadslid plaats te nemen in de raad, als duo-raadslid aan commissies deel te nemen of de fractie anderszins te ondersteunen.

Lijsttrekker Pieter Krol is naast zijn werkzaamheden als raadslid werkzaam als ambtelijk secretaris van de ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer in Den Haag. Tweede op de lijst is huidig duo-raadslid Albert Brink, die hoofd bouwbureau van een bouwonderneming is. Op nummer drie staat Janine Clement, die eerder (vanaf 2006) al in de raad zat en werkzaam is bij de Inspectie Leefomgeving en Transport. De lijst gaat verder met namen van huidige of de afgelopen jaren afgestudeerde studenten, die hun sporen al verdienden met tal van activiteiten bij landelijke en lokale studentenorganisaties. Meerdere kandidaten zijn in de stad bekend vanwege hun sociale activiteiten, zoals bijvoorbeeld Jan Kruithof, oprichter van stichting Voor Elkaar en leider van het Leidse Leger des Heils. Andere kandidaten brengen hun werkervaring mee uit het eigen gezin, het onderwijs, het bedrijfsleven en de onderzoekswereld. De kandidaten wonen verspreid over vrijwel alle wijken van de stad.

Bekijk hier de volledige kandidatenlijst

Deel dit bericht