CU pleit samen met GL en CDA voor aanpak energiearmoede

Leiden8
CU Leiden Blauw
Door ChristenUnie Leiden op 13 november 2021 om 20:00

CU pleit samen met GL en CDA voor aanpak energiearmoede

Samen met GroenLinks en het CDA diende de ChristenUie tijdens begrotingsbehandeling op 11 november 2021 met succes een voorstel in om €500.000 beschikbaar te stellen om energiearmoede aan te pakken. De Leidse raad steunde het wijzigingsvoorstel bij de begroting op 11 november.

Energiearmoede komt in Nederland voor bij 550.000 huishoudens.  Door de stijging van de gasprijzen en slecht geïsoleerde huizen verergeren deze problemen en is het zoeken naar een oplossing van dit probleem urgenter geworden. 

In Leiden zijn wijkambassadeurs bezig om inwoners te helpen met verduurzaming. Op basis van jarenlange ervaring hebben zij verschillende ideeën hoe hun opdracht beter uit te kunnen voeren. De CU heeft samen met GL en het CDA het college opgeroepen om in overleg met de wijkambassadeurs een voorstel te maken hoe de fondsen die het Rijk beschikbaar heeft voor de oplossing van het vraagstuk aan te spreken. Dankzij het voorstel stelt de gemeente €500.000 beschikbaar om energiearmoede aan te pakken.

In het bijzonder verzocht de CU om bij de aanpak van energiearmoede gebruik te maken van het manifest Nationaal Isolatieprogramma, een manifest dat is opgesteld door een brede alliantie van politieke partijen en diverse maatschappelijke consumenten-, milieu-, energie- en bouworganisaties waarin 12 aanbevelingen worden gedaan om sneller, slimmer en socialer woningen te isoleren.

Deel dit bericht