ChristenUnie tikt College op de vingers over huisvestingsplannen voor scholen

Leiden9
CU Leiden Blauw
Door ChristenUnie Leiden op 19 september 2020 om 10:21

ChristenUnie tikt College op de vingers over huisvestingsplannen voor scholen

Door de ChristenUnie is, samen met de VVD, CDA en SP, een spoeddebat aangevraagd om te spreken over een vernieuwd plan over onderwijshuisvesting.

Extra budget

In 2018 is het vorige onderwijshuisvestingsplan vastgesteld en is er door de gemeenteraad 72 miljoen euro uitgetrokken om nieuwe scholen te bouwen of scholen te renoveren. Afgelopen zomer werd duidelijk dat dit budget volstrekt onvoldoende is en dat er nog eens 59 miljoen euro extra benodigd is.

Waarschuwing

De ChristenUnie vindt goede onderwijshuisvesting heel belangrijk, het gaat om veel geld dat inderdaad nodig is om nieuwe scholen te bouwen of scholen op te knappen. Deze extra kostenpost kwam echter voor de gehele gemeenteraad als grote verrassing. En ook voor het College van B&W was dit een grote verrassing. Van dat laatste is de ChristenUnie geschrokken. De wethouder had wat onze fractie betreft beter moeten sturen op het proces en de omvang van het extra benodigde budget. We hebben de wethouder daar in het debat een stevig op aangesproken. De wethouder erkende in het debat dat hij de gemeenteraad inderdaad beter had moeten betrekken. Dat is een goede conclusie en daarom bleef het wat onze fractie betreft bij een waarschuwing.

Deel dit bericht