ChristenUnie reikt jaarlijkse Goed-Verhaal-Bokaal uit

bokaal teeuwen.png
CU Leiden Blauw
Door ChristenUnie Leiden op 15 november 2018 om 22:21

ChristenUnie reikt jaarlijkse Goed-Verhaal-Bokaal uit

Bij de algemene beschouwingen op 13 november 2018 heeft de ChristenUnie de Goed-Verhaal-Bokaal uitgereikt aan SP-fractievoorzitter Antoine Teeuwen. De Goed-Verhaal-Bokaal is een wisselbokaal voor een raads- of collegelid dat zich op een positieve manier onderscheidt door het gebruik van klare taal in het debat. De ChristenUnie reikt de prijs sinds enkele jaren uit.

Bokaal van emigratie gered

Dit jaar mocht fractievoorzitter Pieter Krol de prijs voor het eerst uitreiken. De beker was ternauwernood gered, omdat de vorige winnaar, Klaas de Vries (CDA) naar Italië is geëmigreerd. Bovendien leverde dit ook nog een boete op voor een CDA' er die de beker ophaalde bij Klaas de Vries. De beker is dus nog een stuk waardevoller geworden.

Antoine Teeuwen wint

Over de winnaar zei Krol: "Dit jaar wil ik de prijs uitreiken aan iemand die zich bijzonder goed verstaanbaar kan maken, die veel humor heeft en die vooral ook goed weet te timen en in te zetten in het debat. Voorzitter, deze man – het is een man – kan praten als brugman, gaat nooit een brug te ver, komt ook vandaag gemakkelijk over de brug met voorstellen over bruggen en gaat zelden de bietenbrug op. Kortom: een zeer terechte winnaar van de Goed-Verhaal-Bokaal 2018: Antoine Theeuwen (SP)!

Eerdere winnaars

Vorige winnaars waren Marleen Damen (PvdA), Julian van der Kraats (SP) en Klaas de Vries (CDA).