Berichten geschreven door Matthijs Vet

 1. Rijtjeshuis.jpg
  5 Matthijs Vet (aangepast).jpg
  Door Matthijs Vet op 23 december 2023

  ChristenUnie hoopt op strengere maatregelen voor regulering woningmarkt

  Afgelopen donderdagavond heeft de gemeenteraad ingestemd met nieuwe regels omtrent de woningmarkt. De regels betreffen onder andere een opkoopbescherming en invoering van verhuurvergunningen. De ChristenUnie heeft sinds 2019 gepleit voor dergelijke maatregelen om de oververhitte huizenmarkt te bedaren. De nu voorgestelde regels van het college gaan, wat  de ChristenUnie betreft, nog niet ver genoeg. Het voelt daardoor als mosterd na de maaltijd. 

  Lees verder
 2. pexels-aleksandr-slobodianyk-989959.jpg
  5 Matthijs Vet (aangepast).jpg
  Door Matthijs Vet op 15 augustus 2023

  Leiden gaat aan de slag met waterbesparende maatregelen

  Leiden gaat op verzoek van de ChristenUnie bij projectontwikkelaars aandringen op het toepassen van waterbesparende maatregelen in nieuwbouw. Op deze wijze wordt het hergebruik van water gestimuleerd in nieuwe gebouwen. 

  Lees verder
 3. Biljetten.jpg
  5 Matthijs Vet (aangepast).jpg
  Door Matthijs Vet op 1 augustus 2023

  ChristenUnie roept gemeente Leiden op vaart te houden met isoleren

  Tijdens de algemene beschouwingen is bekend geworden dat er bijna een miljoen euro voor het isolatieoffensief onbesteed is gebleven. De ChristenUnie maakt zich grote zorgen over het feit dat er zoveel geld voor een belangrijk initiatief niet wordt besteed. 

  Lees verder
 4. Universiteit
  5 Matthijs Vet (aangepast).jpg
  Door Matthijs Vet op 14 juni 2023

  Gemeenteraad Leiden stemt in met nieuwe campus geesteswetenschappen

  Tijdens de raadsvergadering van 8 juni heeft de gemeenteraad ingestemd met de plannen van de universiteit voor een nieuwe geesteswetenschappen campus. Daarmee komt er een einde aan jarenlang gesteggel tussen de politiek, buurtbewoners en de universiteit.

  Lees verder
 5. Energielabel.png
  5 Matthijs Vet (aangepast).jpg
  Door Matthijs Vet op 8 juni 2023

  Gemeente Leiden start met een burgerberaad Energietransitie

  Tijdens de raadsvergadering van 8 juni is er een besluit genomen over een burgerberaad energietransitie. De gemeente wil middels een burgerberaad de meningen en ideeën van Leidenaren over de energietransitie verzamelen. Vervolgens mag de gemeenteraad over deze ideeën stemmen. 

  Lees verder
 6. Rijtjeshuis.jpg
  5 Matthijs Vet (aangepast).jpg 1 Pieter Krol.jpg
  Door Matthijs Vet, Pieter Krol op 7 april 2023

  ChristenUnie stemt tegen Park de Zwijger

  Vannacht stemde de gemeenteraad in met het plan voor het bouwen van huizen in het gebied tussen de Kooilaan en de kruising Sumatrastraat, IJsselmeerlaan en Willem de Zwijgerlaan. De buurt heeft stevig van zich laten horen en was bereidwillig tot participatie. Echter, kon zij op weinig tegemoetkomingen rekenen bij het college. De ChristenUnie is teleurgesteld over de opstelling van het college en de gang van zaken. Daarom heeft de partij tegen het voorstel gestemd.  

  Lees verder
 7. Zonnepaneel.png
  5 Matthijs Vet (aangepast).jpg
  Door Matthijs Vet op 9 februari 2023

  ChristenUnie steunt voorstel schrappen eis kleuren voor zonnepanelen

  Naar aanleiding van een oproep uit de Burgemeester- en Professorenwijk heeft de ChristenUnie een D66-motie gesteund voor het schrappen van de kleureneis voor zonnepanelen. 

  Lees verder
 8. Huis.png
  5 Matthijs Vet (aangepast).jpg
  Door Matthijs Vet op 9 februari 2023

  ChristenUnie Leiden pleit voor opkoopbescherming

  Tijdens de laatste raadsvergadering heeft de ChristenUnie, samen met de partijen SP, PvdD en Partij Sleutelstad, een motie ingediend om een opkoopbescherming in Leiden te realiseren. Middels een opkoopbescherming blijven er meer woningen beschikbaar voor particulieren.

  Lees verder
 9. Banner park.png
  5 Matthijs Vet (aangepast).jpg 2 Albert Brink.jpg
  Door Matthijs Vet, Albert Brink op 5 oktober 2022

  CU Leiden tegen plannen vakantiepark Vlietland

  Ten zuiden van Leiden bevindt zich het recreatie- en natuurgebied Vlietland. Deze zomer werd bekend dat de gemeente Leidschendam-Voorburg meer dan 200 vakantiewoningen wil realiseren in dit gebied. Dit gaat ten koste van de biodiversiteit in het gebied en de recreatiemogelijkheden voor inwoners uit de hele regio.

  Lees verder