Leiden gaat Friendswoning bouwen

Rijtjeshuis.jpg
5 Matthijs Vet (aangepast).jpg
Door Matthijs Vet op 12 juli 2024 om 14:00

Leiden gaat Friendswoning bouwen

Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van het politieke jaar heeft de ChristenUnie een motie ingediend om een Friendswoning in Leiden te bouwen. Een Friendswoning is een woning voor jongeren die dak- of thuisloos zijn en opnieuw willen integreren in de samenleving.

Het initiatief is niet nieuw. In Leiderdorp en Voorschoten is al sprake van een aantal Friendswoningen. Deze woningen blijken zeer effectief te zijn in het helpen integreren van jongeren met problematiek. Doordat jongeren met elkaar samenwonen in een huis worden ze gedwongen zelfstandig hun problemen op te lossen. Tegelijkertijd blijft maatschappelijke zorg betrokken op hun situatie. Stukje bij beetje kunnen jongeren daarmee re-integreren in de maatschappij en hun leven weer oppakken.

De ChristenUnie is blij dat de wethouder nu aan de slag gaat om een Friendswoning te realiseren in Leiden. Zo blijft Leiden een stad waar voor iedereen plek is en waar we naar elkaar omkijken. De mogelijke locatie van de Friendswoning blijft nog even ongewis. Het college krijgt de ruimte om een geschikte plek in de stad te vinden.