Samen Recht Doen: meer rust in het huishoudboekje van mensen in de bijstand

Kleingeld.jpg
1 Pieter Krol.jpg
Door Pieter Krol op 14 november 2023 om 09:00

Samen Recht Doen: meer rust in het huishoudboekje van mensen in de bijstand

Mensen met een bijstandsuitkering mogen in Leiden elk jaar tot 1200 euro aan giften ontvangen, zonder dat dat invloed heeft op de hoogte van hun uitkering.

Ook hoeven ze dit niet te melden bij de gemeente. Tegelijkertijd ziet de ChristenUnie dat desondanks de armoede onder mensen met een bijstandsuitkering helaas nog steeds hoog is. De ChristenUnie Leiden heeft daarom samen met de Partij van de Arbeid een voorstel geschreven om de grens van 1200 euro te verhogen naar 1800 euro. Andere steden gingen ons daarin al voor, zoals Tilburg en Maastricht. Op deze manier zorgen we voor iets meer rust in het huishoudboekje van mensen met een bijstandsuitkering. We zijn blij dat de gemeenteraad met dit voorstel heeft ingestemd.