ChristenUnie roept gemeente Leiden op vaart te houden met isoleren

Biljetten.jpg
5 Matthijs Vet (aangepast).jpg
Door Matthijs Vet op 1 augustus 2023 om 12:00

ChristenUnie roept gemeente Leiden op vaart te houden met isoleren

Tijdens de algemene beschouwingen is bekend geworden dat er bijna een miljoen euro voor het isolatieoffensief onbesteed is gebleven. De ChristenUnie maakt zich grote zorgen over het feit dat er zoveel geld voor een belangrijk initiatief niet wordt besteed. 

Daarom heeft de partij, samen met de SP, Studenten voor Leiden en Partij Sleutelstad, het bestuur van de stad opgeroepen om zo snel mogelijk met een plan te komen om dit geld alsnog te besteden. Hierbij heeft de raad wel veel ruimte gegeven in de besteding. Diverse partijen hebben namelijk verschillende ideeën aangedragen om het geld te besteden ten behoeve van duurzaam wonen in de stad. 

Het is uitermate belangrijk dat het college blijft investeren in duurzaamheid. Isoleren is een eenvoudige en eerste stap voor duurzaam wonen. Daarnaast raakt het isolatieoffensief vooral mensen met een kleine portemonnee die doorgaans veel geld kwijt zijn aan de energierekening. 

Mocht de gemeente op kort termijn geen besteding van het geld vinden, dan moet zij de gemeenteraad hierover informeren. De gemeenteraad kan vervolgens besluiten om het geld op een andere manier in te zettten zodat mensen met een kleiner inkomen in Leiden alsnog worden geholpen.