ChristenUnie-motie om overlast foutgeparkeerde fietsen aan te pakken aangenomen

foto fietsparkeeroverlast.jpeg
CU Leiden Blauw
Door ChristenUnie Leiden op 12 maart 2022 om 23:01

ChristenUnie-motie om overlast foutgeparkeerde fietsen aan te pakken aangenomen

In de binnenstad staan vaak fietsen geparkeerd op smalle trottoirs en in smalle straten en stegen. Deze vaak foutgeparkeerde fietsen maken de vrije doorgang voor iedereen, maar met name verkeersdeelnemers met een functiebeperking vrijwel onmogelijk.

Daar moeten we in Leiden eindelijk eens vanaf. Want het college heeft in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in fietsparkeerplaatsen, rond het station maar ook in de binnenstad.

De ChristenUnie heeft in de raadsvergadering van 10 maart met succes een motie ingediend om dit probleem aan te pakken. In die motie wordt het college verzocht om regels op te stellen over fietsparkeren in de binnenstad, en daarbij ook een plan te maken om hierop te handhaven. De CU zal het (nieuwe) college de komende tijd helpen herinneren aan deze afspraak. Een inclusieve stad zijn, betekent ook bereikbaar zijn voor iedereen. Deze maatregelen gaan daarbij zeker helpen!

Deel dit bericht