ChristenUnie dient met succes motie voor isoleren tegen energiearmoede in

foto isoleren.jpg
CU Leiden Blauw
Door ChristenUnie Leiden op 12 maart 2022 om 23:06

ChristenUnie dient met succes motie voor isoleren tegen energiearmoede in

Het zal niemand zijn ontgaan dat de energieprijzen enorm zijn gestegen de afgelopen weken. En het einde van die stijging lijkt nog niet in zicht. Deze prijsstijging raakt iedereen, maar vooral de lagere inkomensgroepen worden hierdoor onevenredig hard getroffen.

lagere inkomensgroepen worden hierdoor onevenredig hard getroffen. We spreken over energiearmoede als mensen méér dan 10% van hun inkomen kwijt zijn aan energie. Het is heel belangrijk dat de gemeente daarom speciaal deze groep financieel ondersteunt. De gemeente Leiden komt daarom ook snel met een plan zodat deze inkomensgroep een financiële tegemoetkoming krijgt. Maar op de lange termijn is een structurele oplossing nodig. Het beter isoleren van woningen zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Daarom heeft de ChristenUnie in de raadsvergadering van 10 maart een voorstel ingediend om inwoners met een laag inkomen financieel te ondersteunen bij het isoleren van hun woningen. Dat voorstel van de CU is door de raad aangenomen. Het college zal nu een plan uitwerken, speciaal voor eigenaren en huurders van woningen uit deze lagere inkomensgroep. Energiebesparing helpt de gasrekening om laag te brengen en is bovendien een noodzakelijke investering in de toekomst als we straks van het aardgas af moeten.

Verder zal de ChristenUnie zich de komende tijd hard maken voor de komst van een isolatie-brigade. Die isolatie-brigade helpt inwoners met het vinden van de juiste isolatie-oplossing voor hun woning en helpt ook bij het aanvragen van een financiële ondersteuning door de gemeente.

Een mooie en praktische oplossing om energiearmoede tegen te gaan.