ChristenUnie pakt laaggeletterdheid aan

hooglandse kerkgracht
CU Leiden Blauw
Door ChristenUnie Leiden op 3 december 2020 om 14:50

ChristenUnie pakt laaggeletterdheid aan

De gemeenteraad van Leiden heeft een voorstel van de ChristenUnie aangenomen om laaggeletterdheid te voorkomen en tegen te gaan.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven of rekenen. Alleen in Leiden al zijn er meer dan 11.000 mensen, 9% van onze inwoners, voor wie dit geldt. De ChristenUnie wil daar wat aan doen.

Investeren in het Sociaal Domein om laaggeleterdheid tegen te gaan

Met steun van D66, de SP en de VVD dienden we daarom een voorstel in om dit te bewerkstelligen. Mensen die problemen hebben met lezen, schrijven of rekenen, hebben daardoor vaak ook problemen met bijvoorbeeld het vinden van werk. Ook lopen ze risico om eerder hun baan te verliezen. Dat kan vervolgens weer leiden tot schulden en gezondheidsproblemen.

De ChristenUnie wil daarom dat we in Leiden investeren in het Sociaal Domein om laaggeletterdheid te voorkomen en tegen te gaan, daarbij moeten we beginnen bij de meest kwetsbare inwoners, zoals inwoners zonder werk of grote schulden. De meerderheid van de gemeenteraad steunt deze lijn, daarom gaat het College van Burgemeester en Wethouders een uitvoeringsplan ontwikkelen om juist hier extra aandacht te geven in het voorkomen en tegengaan van laaggeletterdheid.  

Deel dit bericht