Kandidaten ChristenUnie Leiden: een lijst met bevlogen mensen

kandidaten
CU Leiden Blauw
Door ChristenUnie Leiden op 15 januari 2018 om 20:56

Kandidaten ChristenUnie Leiden: een lijst met bevlogen mensen

De ChristenUnie Leiden heeft vandaag haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart gepubliceerd. Eerder werd al bekend dat huidig duo-raadslid Pieter Krol unaniem was gekozen als lijsttrekker. Hij volgt Mart Keuning op, die na bijna tien jaar afscheid neemt als (duo-)raadslid. Keuning staat nog wel op de kandidatenlijst als lijstduwer.

Op plek 2 staat Maria Tiggelaar, die op dit moment bij de fractie betrokken is als fractie-assistent. Tiggelaar studeert Politieke Wetenschappen aan de Unviersiteit Leiden. Op plek drie staat afdelingsvoorzitter Pieter van der Woerd, bestuursrechtadvocaat te Amsterdam. De top 5 bestaat verder uit bestuurslid communicatie Elisabeth Eenkhoorn en huidig duo-raadslid Albert Brink, en op plaats 6 is oud-raadslid Janine Clement te vinden.

Opvallende namen op de lijst zijn onder andere Jan Kruidhof, de coördinator van de Leidse stichting Voor Elkaar, en Rien Timmer, voorzitter van het College van Bestuur van de Leo Kanner Onderwijsgroep.

Voorzitter Pieter van der Woerd toont zich tevreden met de kandidatenlijst: “We mogen ontzettend trots zijn op deze lijst. Natuurlijk is het een goede mix van oud en jong, ervaren en minder ervaren. Maar ook mensen uit alle lagen van Leiden, en uit alle wijken, bekend en minder bekend. Mensen ook met een Christelijk Sociaal hart voor Leiden. We gaan met heel veel vertrouwen en energie de campagne in.”

De totale kandidatenlijst van de ChristenUnie bestaat uit:

 1. Pieter Krol

 2. Maria Tiggelaar

 3. Pieter van der Woerd

 4. Elisabeth Eenkhoorn

 5. Albert Brink

 6. Janine Clement-de Jonge

 7. Floris Wagenaar

 8. Christine van Zuylen

 9. Àgnes Glastra

 10. Carlijn Bergwerff

 11. Jan Kruidhof

 12. Toos van den Born – Oudenaarden

 13. Rien Timmer

 14. Leantine Bastiaans-Knibbe

 15. Nico van Gelder

 16. Anne-Marije Lugthart-Staat

 17. Guido Terpstra

 18. Céline Amoureus

 19. Marijn Bos

 20. Nino Gerritsen

 21. Christiaan Harinck

 22. Jannette Prins

 23. Bob van Vliet

 24. Ard Zomer

 25. Leo Kuiper

 26. Marianne de Wolff

 27. Jochem Hemink

 28. Chris Sol

 29. Mart Keuning