Àgnes Glastra geïnstalleerd als duo-raadslid, Niek Blok en Matthijs Vet nieuwe fractie-assistenten

beedigingen.png
CU Leiden Blauw
Door ChristenUnie Leiden op 12 januari 2021 om 19:49

Àgnes Glastra geïnstalleerd als duo-raadslid, Niek Blok en Matthijs Vet nieuwe fractie-assistenten

Op 11 januari 2021 is Àgnes Glastra geïnstalleerd als duo-raadslid. Àgnes vervangt Céline Amoureus en neemt vanaf 19 januari 2021 plaats in de commissie Onderwijs & Samenleving.

Naast een nieuw duo-raadslid hebben we in de personen van Niek Blok en Matthijs Vet ook nieuwe fractie-assistenten mogen verwerkomen. Deze functie was sinds het vertrek van Maria Tiggelaar vacant.

Met de komst van Àgnes, Niek en Matthijs is de fractie weer op volle sterkte. De nieuwe fractieleden stellen zich hieronder even kort voor:

Àgnes: Mijn naam is Agnes Glastra, ik ben 48 jaar. Sinds 2014 wonen wij in Leiden, hiervoor in Capelle aan den IJssel. Daar was ik raadslid en actief betrokken in het kerkelijk leven. Daardoor kende ik de stad, de inwoners en de dynamiek van de metropoolregio heel goed. Ik vond het geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan een goede leefomgeving voor iedereen.

De coronacrisis is voor mij ook een tijd voor zelfreflectie. In mijn leven ben ik altijd actief betrokken geweest in de gemeenschap waar ik woonde en dat miste ik de afgelopen jaren in Leiden. Daarom ben ik blij dat ik gevraagd werd om duo-raadslid te worden in onze mooie historische stad. Ik zet me graag in voor de thema’s van de commissie onderwijs en samenleving. Hier liggen mijn kennis, kunde en mijn hart in.

Niek: Mijn naam is Niek Blok, 23 jaar en inmiddels alweer vijf jaar inwoner van onze prachtige stad Leiden. Vanaf begin januari draai ik mee als fractie adviseur bij de ChristenUnie Leiden, een grote eer en bovenal erg leuk om te doen! Verder studeer ik politicologie en hoop ik aankomend halfjaar mijn master af te ronden en werk ik voor een organisatie die gericht is op actief burgerschap onder jongeren stimuleren en versterken. Ik ben benieuwd naar de aankomende tijd en ook naar uw ideeën voor de Leidse politiek!

Matthijs: Mijn naam is Matthijs Vet, 22 jaar en student bestuurskunde. Al zo’n vier jaar ben ik actief lid van PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. Vorig jaar heb ik besloten om mij aan te sluiten bij de ChristenUnie-fractie in Leiden en draai ik mee in het campagneteam voor de Tweede Kamerverkiezingen. Sinds eind januari ondersteun ik de fractie op verschillende beleidsterreinen. Ik kijk er naar uit om een christelijk-sociaal geluid te laten horen in Leiden!

Deel dit bericht